OLETKO VOITTANUT JUMALAN SYDÄMEN?

”Niinpä minä todella luen kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla, sillä hänen tähtensä minä olen menettänyt kaikki ja pidän sen roskana - että voittaisin omakseni Kristuksen”(Fil.3:8).

Oletko sinä voittanut Herran sydämen? Apostoli Paavali julisti menneen elämänsä luovuttamisen päämäärän: ”Että minä voittaisin omakseni Kristuksen”. Hän oli täysin Kristuksen valtaama, silmiä vain Herralle.

Miksi Paavali tunsi tarvetta ”voittaa omaksensa” Kristuksen? Kristus oli jo ilmaissut itsensä, ei vain hänelle, vaan hänessä. Silti Paavali asetti päämääräkseen voittaa omakseen Kristuksen sydämen ja mielisuosion.

Paavalin koko olemus, näet, hänen valtakunnan työnsä, koko elämänsä tarkoitus oli keskittynyt vain Mestarinsa ja Herransa miellyttämiseen. Kaikki muu oli hänelle roskaa! Uskon, että yksi syy siihen, ettei Paavali mennyt naimisiin, oli, että hän halusi antaa itselleen enemmän aikaa huolehtia ”siitä, mikä on Herran, kuinka olisi Herralle mieliksi”(1 Kor.7:32). Hän kehotti toisia samaan suuntaan ”vaeltaaksenne Herran edessä arvollisesti, hänelle kaikessa otollisesti” (Kol.1:10).

Onko tämä raamatullista, tämä ”Jeesuksen sydämen voittaminen”? Emmekö me kaikki ole Jumalan rakkauden kohteita, kaikesta huolimatta? Todellakin, Hänen hyvää tarkoittava rakkautensa ulottuu koko ihmiskuntaan. On olemassa toisenlaistakin rakkautta, tunteellista rakkautta, jota ilmenee aviomiehen ja – vaimon välillä. Sitä vain harvat pääsevät kokemaan.

Tätä rakkautta ilmentää Laulujen laulu (Salomon Korkea Veisu), jossa Salomo on Kristuksen esikuvana. Tässä Raamatunkohdassa Herra puhuu morsiamestaan: ”Olet lumonnut minut, siskoni, morsiameni, lumonnut minut yhdellä ainoalla silmäykselläsi, yhdellä ainoalla kaulakoristeesi käädyllä. Kuinka ihana onkaan sinun rakkautesi, siskoni, morsiameni! Kuinka paljon suloisempi viiniä on sinun rakkautesi”(Kork.v.4:9 - 10). Myöhemmin Hän sanoo: ”Käännä pois silmäsi minusta, sillä ne kiehtovat minut”(6:5). Hänen morsiamensa vastaa: ”

Minä olen rakkaani oma, ja minuun on hänen halunsa" (7:10).

Uskon, että Kristuksen morsian koostuu pyhästä kansasta, joka elää miellyttäen Herraansa, niin kuuliaisesti, niin erottautuneesti kaikista muista, että Hänen sydämensä lumoutuu. Tässä jakeessa sana tarkoittaa ”varastaa hänen sydämensä”. Kristuksen seuraajat kietovat Hänen sydämensä yhdellä silmäyksellään(4:9). Tämä yksi silmäys tarkoittaa sitä, että heidän mielensä on kohdistunut yksinomaan Kristukseen.