ÄLÄ VERTAA ITSEÄSI MUIHIN

”Vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään”(1 Kor.1:27).
Jumala valitsee edelleen heikot näyttääkseen voimansa. Oletko koskaan kokenut itseäsi merkityksettömäksi, hauraaksi ja käyttökelvottomaksi Jumalalle? Oletko koskaan katsonut toisia, jotka näyttävät vahvoilta, täydellisiltä ja ajatellut olevasi liian syntinen, liian tylsä Jumalan käyttöön? Älä vertaa! Jumala ei etsi hengen jättiläisiä, vaan pikemminkin tavallisia pyhiä, joilla on lapsenomainen usko ja jotka ovat menettäneet luottamuksensa lihaan.
Jumala saattaa hämilleen vahvat ja viisaat voitelemalla omat työkalunsa, ne, joita pidetään hauraina ja hupsuina. Herra ohittaa ne, jotka luottavat lihan käsivarteen, jotka luottavat taitoihinsa, tietoonsa, taustaansa, sukunsa saavuttamaan maineeseensa. Hän nostaa särkyneet sydämet, heikot ja surkeat. Hän vuodattaa heihin ylistyksen hengen ja rakkauden kasteen. Hän näyttää heille suuruutensa, uskollisuutensa, liittonsa ja heistä tulee vahvoja Herrassa ja Hänen valtansa voimassa.
Koetko vetoa uudistaa uskosi ja luottaa Jumalaan? Jos, niin, ole kiitollinen! Se on Jeesuksen Kristuksen Herrasi kutsu. Katso joitakin Jumalan suuria ja kallisarvoisia lupauksia meille:
”Kuinka suuri on sinun hyvyytesi, jonka talletat pelkääväisillesi ja jota osoitat sinuun turvaaville ihmislasten edessä! Sinä peität heidät kasvojesi suojaan ihmisten salavehkeiltä; sinä kätket heidät turvaan kielten riidalta”(Ps.31:19 -20).
”Vaan, niin kuin kirjoitettu on: ’mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat’ Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin”(1 Kor.2:9 - 10).