HILJAINEN LUOTTAMUKSESI

”Siunattu on se mies, joka turvaa Herraan, jonka turvana Herra on. Hän on kuin veden partaalle istutettu puu, joka ojentaa juurensa puron puoleen; helteen tuloa se ei peljästy, vaan sen lehvä on vihanta, ei poutavuonnakaan sillä ole huolta, eikä se herkeä hedelmää tekemästä”(Jer.17:7-8).
Näemme kahdeksannessa jakeessa, että se, joka luottaa Jumalaan vaikeina aikoina, on ”istutettu”. Hänen juurensa ovat syvällä, hän on vakaa ja hedelmällinen, aina vehreä ja tuore. Kun asiat hänen elämässään käyvät kuiviksi ja huolettaviksi, hän ei pelkää.
Tämä henkilö sanoo: ”Jeesus, lakkaan etsimästä ihmistä, joka voisi auttaa minut pois tästä koetuksesta. Käännyn vain Sinun puoleesi. Sinä olet minun ainut varjelijani, toivoni ja odotan Sinun pitävän minut vahvana ja vievän minut voittoon”.
Herra haluaa tällaista uskoa jokapäiväisessä elämässämme. Saatat sanoa: ”Mutta, veli Dave, olen edelleen työtön ja kaikki on todella tiukkaa.” Silti minun on uskottava se, mitä luemme Jumalan Sanassa: ”Luota minuun, lapseni ja saat siunauksen”.
Koetuksesi saattaa johtua perheestäsi, työpaikastasi tai toimeentulostasi. Jos jatkat pannen kaiken toivosi Hänen Sanaansa, Hänen uskollisuuteensa, Jumala lupaa siunata sinua. Hän ei voi valehdella!
Kun helle tulee, se ei sinua huoleta. Kun tuuli puhaltaa, seisot vahvana. Miksi? Siksi, että olet oppinut luottamaan Häneen kaikista huolestuttavista olosuhteistasi huolimatta. Olet vihreä puu, joka kantaa runsaan luottamuksen hedelmän, ja kaikki ympärilläsi saavat toivon ja rohkaisun, kun he tarkkaavat sinun hiljaista luottamustasi!