ELÄMÄNPITUINEN ARMOITUS - Gary Wilkerson

Armoittako Jumala, siunaako Hän runsaasti ja tuhlaa nälkäisille, odottaville sydämille? Vastaus on: kyllä ja me löydämme tämän kuvattuna Kristuksen syntymäkertomuksessa.
Enkeli ilmestyi Marialle ilmoittaen ihmeellisen tapahtuman, joka tulisi tämän elämään: ”Kuudentena kuukautena sen jälkeen Jumala lähetti enkeli Gabrielin Galilean kaupunkiin, jonka nimi on Nasaret, neitsyen tykö, joka oli kihlattu Joosef nimiselle miehelle Daavidin suvusta; ja neitsyen nimi oli Maria. Ja tullessaan sisälle hänen tykönsä enkeli sanoi: ’Terve, armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi.’ Mutta hän hämmästyi suuresti siitä puheesta ja mietti, mitä tämä tervehdys mahtoi tarkoittaa”(Luuk.1:26 -29, kirjoittajan kursiivi).
Raamatun oppineet sanovat, että Maria oli kovin nuori, tein-ikäinen siihen aikaan. Kuvittele, kuinka tavaton tämä kohtaaminen oli hänelle. Hän oli vaatimaton tyttö syrjäisessä kylässä ja perheessä. Sitten hänen luokseen tulee valtavankokoinen, pelottava enkeli ja seisoo hänen edessään lausuen: ”Terve armoitettu!”
Sitten enkeli ilmoitti hämmästyttävän sanoman: ”Älä pelkää, Maria; sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä. Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus. Hän on oleva suuri, ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi”(Luuk.1:30- 32, kursiivi kirjoittajan).
Usein ihmiset vapisivat pelosta, kun enkeli ilmestyi heille, mutta Maria ei ollut peloissaan, vaikka on totta, että hän ”hämmästyi suuresti” siitä’, mitä enkeli sanoi tervehdyksessään. Maria eli miesvaltaisessa yhteiskunnassa ja hänellä ei ollut elämässään todellista todistetta siitä, että hän olisi ollut armoitettu. Kuitenkin hänen elämässään tulisi tapahtumaan muutos niin kuin koko maailman elämässä.
Haluat ehkä itsekin nähdä olosuhteittesi muuttuvan. Sinua kohtaa ehkä sairaus, kireä avioliitto, hankala lapsi, murskaava taloudellinen tarve. Niin kuin Maria, voit sinäkin saada vastaan ottaa Jumalan suosion ja todistaa Marian lailla ylislaulussa: ”Olen Herran armoittama, koska Hän näkee minut koko ajan, kaikissa olosuhteissani. Hän voi synnyttää asioita, joita en osannut kuvitellakaan”.
”Ja hänen laupeutensa pysyy polvesta polveen niille, jotka häntä pelkäävät”(Luuk.1:50). Sinä kuulut mukaan!