RAUHA – JUMALAN LAHJA

”Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa”(Fil.4:6-7).
Kun luin uudestaan tämän Raamatun kohdan, huomasin sellaista, mitä en ollut koskaan aiemmin nähnyt.  Paavali neuvoo meitä lakkaamaan huolehtimasta ja menemään Jumalan luokse rukouksessa ja anomaan. Sitten meidän tulee kiittää Häntä vastauksesta.  Paavali ei vain mitään vapautuksesta, johdatuksen sanasta, ihmeistä tai parantamisesta. Sen sijaan hän sanoo, että saamme lahjan… Jumalan rauhan.
Jumala vastaa kaikkiin meidän pyyntöihimme ja anomisiimme rauhansa lahjalla. ”Jumalan rauha pitää huolen teidän sydämestänne ja ajatuksista.” Toisin sanoen, Jumalan ensimmäinen vastaus jokaiseen rukoukseemme ja itkuumme on Hänen rauhansa!
Kaikilla rukoilevilla ihmisillä on yksi yhteinen tekijä: Ei ole mitään väliä sillä, kuinka pahalta meistä tuntuu mennessämme salaiseen rukouskammioomme, me tulemme ulos Hänen rauhansa sydämessämme.  Jumala on rajannut itsensä omaan hallintoonsa ja sitä nimitetään Jumalan kaitselmukseksi.  Hän tekee asioita siellä ja täällä, valmistaa ihmisten sydämiä ja johtaa tapahtumia, mutta kunnes Hänen kaitselmuksensa tulee meidän rukouksiemme vastauksiksi, Hän sanoo: ”En anna sinulle, mitä luulet tarvitsevasi, vaan mitä Minä tiedän sinun tarvitsevan – mielen ja sydämen rauhaa”.
Monet meistä painiskelevat Herran kanssa rukouksessa. Me anomme Häneltä monin kyynelin, me kolkutamme taivaan porteilla, me vetoamme jokaiseen lupaukseen. Kun päivät, viikot ja kuukaudet vierivät ohitse, alamme ihmetellä: ”Miksi et kuule minua Herra? Mikä estää rukouksieni läpi menon? Mitä olen tehnyt sellaista, joka murehduttaa tai pahoittaa sinua?”
Tosiasiassa Jumala on jo sanonut meille: ”Tässä! Tässä on rauhani ja se käy yli kaiken ymmärryksen. Ota se ja anna sen hallita sydäntäsi, kun minä hoidan asiat sinun hyväksesi.”