“OLET ARVOTON” – SE PAHOLAISEN VALHE

Kuka sanoo sinulle, että olet arvoton, ei hyvä, kelpaamaton, ei käyttökelpoinen Jumalalle? Kuka jatkuvasti muistuttaa sinua, että olet heikko, avuton, täysi tyhjä? Kuka sanoo sinulle, ettet koskaan täytä Jumalan asettamaa mittaa?
Kuka sanoo ylistysryhmän jäsenille, etteivät he kelpaa laulamaan ylistystä Jumalan huoneessa tai muusikoille, etteivät he ole arvollisia soittamaan ylistysbändissä? Kuka sanoo suntioille, vanhimmille, pyhäkoulun opettajille, vapaaehtoisille, penkissä istuville ihmisille, että he ovat arvottomia?
Ei se ole mikään salaisuus. Kaikki tiedämme, mistä tämä ääni tulee: paholaiselta itseltään. Hän haluaa pitää sinut jatkuvasti varmana siitä, että Jumala on sinulle vihainen.
Paholainen, veljiemme syyttäjä, muistuttaa sinua jokaisesta synnistäsi ja epäonnistumisestasi. Hän sanoo sinulle: ”Jumala ei voi käyttää sinua, ennen kuin käsität tämän ja teet itsestäsi arvollisen”. Älä kompastu tähän helvetin syvyyksistä nousevaan valheeseen.
Monet tämän lukevat ihmiset ovat saaneet paholaiselta varmuuden, että he ovat arvottomia, eivät  koskaan kelpaa Jumalan käyttöön.  Onko tässä sinun kuvasi? Ehkä koet itsesi arvottomaksi edes kantamaan Jumalan lapsen nimeä?  Katsot elämääsi ja näet vain riittämättömyyttä ja epäonnistumista.
Anna minun tunnustaa sinulle jotakin: en ole koskaan kokenut itseäni arvolliseksi korkeaan kutsumukseeni julistajana. Kaikkien vuosieni ajan Herran palveluksessa olen joutunut kohtaamaan syytöksiä, etten ole arvollinen puhumaan Jumalasta, opettamaan toisia tai olemaan johtaja.
Niin, on totta, että en ole arvollinen edes kirjoittamaan tätä ja sinä et ole arvollinen nostamaan kättäsi Jumalan ylistykseen. Kukaan ei näet ole arvollinen, ei inhimillisessä voimassamme! Silti Jeesus sanoi meille: ”Minä tein sinut arvolliseksi!”.
”Sillä niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuuden kautta monet ovat joutuneet syntisiksi, niin myös yhden kuuliaisuuden kautta monet tulevat vanhurskaiksi”(Room.5:19).