NIILLE, JOTKA EIVÄT TOTTELE.

Läpi Raamatun Jumala antaa meille selvän kuvan siitä, kuinka tärkeätä meidän on totella Hänen Sanaansa. Näemme tällaisen esimerkin kuningas Saulin elämässä. Hänelle Jumala antoi selkeän, erityisen käskyn profeetta Samuelin kautta: ”Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit" (1 Sam.15:3).
Jumala oli puhunut Saulille kristallinkirkkain sanoin, ja silti, mentyään taisteluun, hän totteli Herraa vain osaksi. Sen sijaan, että olisi tuhonnut jokaisen ja kaiken, hän säästi kuningas Agagin.  Hän myös säästi sotasaaliista osan (ks. 1 Sam.15:7-9).
Tämä pahastutti Samuelia kovasti. Hän sanoi Saulille: ”Herra lähetti sinut matkaan ja sanoi: 'Mene ja vihi tuhon omiksi nämä syntiset, amalekilaiset, ja sodi heitä vastaan, kunnes olet tehnyt heistä lopun'. Miksi et kuullut Herran ääntä, vaan syöksyit saaliin kimppuun ja teit sitä, mikä on pahaa Herran silmissä?"1 Sam.15:18- 19).
Tässä kohdin Raamattu antaa meille vakavan, hyytävän sanan: ”Silloin Samuelille tuli tämä Herran sana: ’Minä kadun, että tein Saulin kuninkaaksi, sillä hän on kääntynyt pois minusta eikä ole täyttänyt minun käskyjäni’ ”(1 Sam.15:10 - 11).
Kuvaako tämä sinun elämääsi? Onko Jumala sanonut sinulle hyvin selvin sanoin, että sinun pitäisi hyljätä jotakin elämässäsi ja silti sinä riiput siinä kiinni? Juuri nyt Hänen Henkensä saattaa puhua sinulle ystävällisellä, viekottelevalla äänellä: ”Sinun syntisi on meidän välillämme, keskeyttämässä yhteyttämme. En voi enää siunata sinua, niin kauan kuin pidät siitä kiinni. Luota siihen, että Minun Henkeni auttaa sinua. Hylkää se asia nyt. lapseni.”
Jumala sanoo meille: ”Minä haluan koko sydämesi, kaiken rakkautesi, ei vain puolisydämistä tottelemista”.