COWBOY-SAAPPAAT

”Joka runsaasti kylvää, se myös runsaasti niittää”(2 Kor.9:6).
Eräs kuljeksija, koditon ja sekavassa tilassa oleva ohjattiin toimitooni, kun vuosia sitten palvelin apulaispastorina Times Square – seurakunnassa, New Yorkissa. Hän ei ollut kiinnostunut keskustelusta ennen kuin hän katsoi jalkoihini ja huomasi minulla hienot ja aidot Texas cowboy – saappaat.
”En tiedä, miksi olen täällä”, hän sylkäisi sanat suustaan. ”Te saarnaajat olette kaikki samanlaisia, käytätte rahaa suuriin rakennuksiin ja hienoihin autoihin, vieläpä tuollaisiin saappaisiin!”
Lausuttuaan tämän huomautuksen hän katsoi alas omiin kuluneihin kangaskenkiinsä ja vaihtoi hämillään jalkaa.
”Pidätkö näistä saappaista?” kysyin. Ennen kuin hän ehti vastata, riisuin saappaat jalastani ja annoin ne hänelle. Kävelin kotiin ilman kenkiä ja sitten täysin unohdin koko jutun.
Noin puoli vuotta myöhemmin eräs pastoriystäväni, Steve nimeltään, soitti minulle Greensborosta, Pohjois-Carolinasta.
”Gary, et varmaan usko tätä, mutta toimistossani on mies, joka sanoo sinun antaneen hänelle cowboy- saappaat. Hän on liftannut pitkin maata ja sanoo, että hän ajattelee Jeesusta joka kerta, kun katsoo saappaitaan.”
Tuo nuori mies oli vaeltanut ystäväni seurakuntaan (ilmeisesti Pyhän Hengen johtamana) ja sanoi, että hän halusi tietää enemmän Jeesuksesta. Voit kuvitella ystäväpastorini ilon. Steve oli rehellinen hänelle.
”Kuusi kuukautta Pyhä Henki on jahdannut sinua. Oletko nyt valmis antamaan elämäsi Kristukselle?”
”Siksihän olen tullut tänne!” Mies syntyi uudesti juuri sillä hetkellä.
Tahdon rohkaista sinua etsimään tilaisuuksia todistamiselle, vaikka kokisit olevasi kuolemassa hengelliseen nälkään. Onko avioliittosi kuolemassa? Etsi tilaisuutta palvella, rakastaa ja siunata puolisoasi. Koskeeko nälkä lapsiasi? Onko teidän välinne poikki tai huonossa kunnossa? Etsi tilaisuutta rakastaa, palvella ja järjestää kotiasi Herran tavoilla.
Onko sinulla taloudellisia vaikeuksia? Etsi tässäkin tapoja hädän keskellä olla siunauksena toisille. silloin löydät taivaan ikkunat avoinna.
Jumala vuodattaa rikkaat siunauksensa niille, jotka antavat – iloisesti.