KESKEN OLEVAT ASIAT

Raamattu puhuu meidän yrityksistämme miellyttää Jumalaa lihassamme: “Sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle” (Room.10:3). Kun yritämme pystyttää omaa vanhurskauttamme, itse asiassa lihamme toimii!
Kun yritämme miellyttää Jumalaa omassa inhimillisessä voimassamme, meiltä katoaa ilo ja rauha Hänessä.  Voitot jäävät lyhyiksi ja lankeamme jälleen kiusaukseen. Vihollinen jatkaa meidän häirintäämme ja keskustelu hänen kanssaan on jotakin tällaista:
Saatana kuiskaa: ”Mitä sitten se synti, josta nautit juuri eilen? Sinä olet syyllinen!”
”Ei”, sinä vastaat, ”olen jo pyytänyt sitä anteeksi. Se on kaikki veren alla ja olen pyytänyt Jumalaa auttamaan minua vihaamaan sitä syntiä ja pitämään minut pois tekemästä sitä uudelleen.”
”Sinulla on kuitenkin edelleen kiusaus”.
”Totta, mutta Jeesus teki tien pelastukselleni. Hänen Sanansa sanoo, että olen kykenevä kestämään kiusauksen ja Hän vapauttaa minut”(ks.1 Kor.10:13).
Edelleen Saatana jankkaa: ” Elämässäsi on silti vielä keskeneräisiä asioita”.
Kun syyttäjä tuo esiin ”keskeneräiset asiat”, esim. edelleen sinussa raivoaa sota, voit vastata tällä Raamatun kohdalla: ”Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä” (Kol.1:21 -22).
Silloinkin kun lankeamme, Jumala rakastaa meitä: ” Hän etsii meidät jälleen ja sovittaa meidät uudelleen itsensä kanssa. Hän rakastaa meitä jopa silloin, kun taistelemme ja Kristuksen kautta auttaa meidät rauhaan Hänen kanssaan.