JUMALA TAHTOO TEHDÄ MAHDOTTOMIA

Ei riitä, että uskomme Jumalaan Luojana, kaikkien asioiden tekijänä. Meidän tulee myös uskoa, että hän on Jumala, joka ikävöi tehdä mahdottomia meidän elämässämme. Raamattu tekee tämän hyvin selväksi: Jos emme usko hänestä tätä, emme luota häneen ollenkaan.

Minun mielestäni mikään avioliittoneuvonta ei auta ihmistä, jos hän epäilee Jumalan ihmeitä. Älä käsitä väärin, en ole kristillistä neuvontaa vastaan. On vain turhaa hoitaa jotakuta, joka ei ole täysin vakuuttunut siitä, että Jumala voi korjata hänen ongelmansa, oli se mikä hyvänsä.

Perheneuvontapastorina en voi tarjota avioparille mitään, jos he eivät usko, että Jumala voi pelastaa heidän suhteensa. Asiat voivat näyttää täysin toivottomilta heistä itsestään. He ovat kasvattaneet katkeruutta vuosien varrella. Heidän täytyy luottaa siihen, että Jumala voi tehdä mahdottomia.

Sanon sellaisille pareille heti alkuun: ”Kyllä keskustelen kanssanne, mutta ensin minun täytyy kysyä: Uskotteko, että Jumala voi tosiaan korjata teidän avioliittonne? Onko teillä uskoa siihen, että Jumalalla on voima asettaa suhteenne ennalleen, vaikka asiat näyttävät mahdottomilta?” Jeesus on sanonut hyvin selvästi jokaiselle lapselleen: "Mikä ihmisille on mahdotonta, se on Jumalalle mahdollista"(Luuk.18:27).

Kaikkialla maassamme uskovat antavat periksi avioliitto-ongelmilleen. Muutama pastoriystäväni on myös eronnut. Kun puhun heidän kanssaan heidän tilanteestaan, tajuan, etteivät he usko avioliittonsa olevan enää korjauskelpoinen. He eivät siis usko Jumalan voivan tehdä heille mahdottomia.

Monet uskovat puolisot, jotka tulevat tapaamaan minua avioliittoasioissaan, ovat yleensä jo tehneet päätöksen lähteä suhteesta. He vain haluavat minun antavan hyväksyntäni heidän valitsemalleen suunnalle.

Rakkaani, ei kukaan avioliittoneuvoja pysty auttamaan sinua, jos et usko täysin Jumalan sanaa, että kaikki elämässäsi on korjattavissa. Muutoin kristillisyytesi on turhaa, koska uskot Jumalaan vain tiettyyn pisteeseen asti. Sinä et oikeasti luota häneen, että hän on mahdottoman Jumala.