KESTÄ LOPPUUN ASTI

”Sillä, jos joku teistä tahtoo rakentaa tornin, eikö hän ensin istu laskemaan kustannuksia, nähdäkseen, onko hänellä varoja rakentaa se valmiiksi, etteivät, kun hän on pannut perustuksen, mutta ei kykene saamaan rakennusta valmiiksi, kaikki, jotka sen näkevät, rupeaisi pilkkaamaan häntä sanoen: 'Tuo mies ryhtyi rakentamaan, mutta ei kyennyt saamaan valmiiksi'? ”(Luuk.14:28 -30).

Kristus tiesi, että monilta hänen seuraajistaan puuttuisi tarmoa kestää loppuun asti. Hän tiesi, että he kääntyisivät pois eivätkä kilpailisi loppuun asti. Varmaan uskovan elämän surullisin tila on, kun on päättänyt luottaa Kristukseen, kasvaa kypsäksi opetuslapseksi ja tulla enemmän Jeesuksen kaltaiseksi, ja sitten kuitenkin ajautuu omille teilleen. Juuri sellainen henkilö on se, joka teki suunnitelman taloa varten, mutta ei voinut saada sitä valmiiksi, koska ei etukäteen laskenut kustannuksia.

Kyllä on ihanaa tavata niitä, jotka juoksevat loppuun asti! Nämä uskovat kasvavat Kristuksen tiedossa ja viisaudessa. He muuttuvat päivä päivältä, hetki hetkeltä. Paavali sanoo heille rohkaisten: ”Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin muuttaa Herra, joka on Henki”(2 Kor. 3:18). Eivät nämä uskovat etsi taivasta, vaan Kristusta hänen kirkkaudessaan!

Tiedän, että jotkut, jotka nyt lukevat tätä sanomaa, ovat tauolla uskostaan tai ottamassa askeleen taaksepäin. Se saattaa näyttää pieneltä askelelta, mutta se aiheuttaa nopean taantumisen hänen rakkaudestaan. Jos tämä pitää paikkansa sinusta, tajua, että Pyhä Henki kutsuu sinua takaisin koko matkan, katumukseen, itsensäkieltämiseen ja antautumiseen. Juuri tällä hetkellä aika on tärkeä tekijä. Jos koskaan olet aikonut ottaa kiinni Kristuksesta, se aika on nyt, kestä loppuun asti.