TEMPPELIN MYÖHEMPI KUNNIA

Paholainen tietää, mitä Jumalan Sanassa on kirjoitettu, ja hän on päättänyt estää suuren elonkorjuun tulemisen. Hän on päästänyt vapaaksi raivoisan hyökkäyksen seurakuntaa kohtaan käyttäen kaikkia aseita, jotta Jumalan kansan rauha häilyisi.
 Kauhu ja pelko, joka leijuu kaikkien kansojen yllä, on saattanut ihmiset avuttomiksi. Amerikassa oikeuslaitos on säätänyt lakeja, jotka kunnioittavat sukupuolisia vääristymiä, vaikka kansa on sitä vastaan. Tämä aiheuttaa toivottomuutta ja stressiä, hengen heikentymistä ja fyysisiä sairauksiakin.
SYNNIN VÄHEKSYMINEN
Jumalan huoneessa syntiä väheksytään ja helvetti jätetään huomiotta. Kokonaiset kirkkokunnat jakautuvat homoliittojen takia. Sillä aikaa evankelikaaliset, nuo, joiden piti olla Jumalan Sanan soihdun kantajia, panevat kaiken energiansa hankkeisiin, jotka eivät ole Kristuskeskeisiä.
Haggain päivinä israelilaiset lannistuivat uuden temppelin rakennuksessa. Heidän aikaan saannoksensa näytti merkityksettömältä verrattuna entisen temppelin loistoon. Kun he muistelivat Jumalan mennyttä kunniaa, he itkivät epätoivoisina edessään seisovan vaatimattoman temppelin edessä. Haggai kysyi ihmisiltä: ”Kuka teidän joukossanne on jäljelle jäänyt, joka on nähnyt tämän temppelin sen entisessä kunniassa? Ja miltä näyttää se teistä nyt? Eikö se ole tyhjän veroinen teidän silmissänne?”( Hagg.2:3).
ÄLKÄÄ VERTAILKO
Rakas lukija, sama kysymys on voimassa tänäänkin. Saatat muistella menneisyyden suuria herätyksiä, kun Henki lankesi voimallisesti ja ihmisjoukot pelastuivat. Kerropa, näetkö tämän päivän seurakunnan elämän tyhjän veroisena verrattuna menneisiin aikoihin?
Mielestäni Haggain Jumalalta saama sana on tarkoitettu meille: ”Minun Henkeni pysyy teidän keskellänne. ... Tämän temppelin myöhempi kunnia on oleva suurempi kuin aikaisempi, sanoo Herra Sebaot. Ja tässä paikassa minä annan vallita rauhan”(Hagg.2:5, 9).