VALMISTAUTUMINEN LOPUN AIKOJA VARTEN

Uskovina me uskomme Jumalan Sanaan tulevista ajoista ja saamme Hengen johtamia varoituksia Jumalan pyhiltä vartiomiehiltä. Tosiaankin me näemme käden kirjoituksen seinällä.
Tänään monelle uskovalle nousee mieleen tärkeä kysymys: ”Miten me valmistaudumme tulevia sekasortoisia tapahtumia varten?”
PELOTTAVISTA AJOISTA SELVIÄMINEN
On normaalia, että halutaan tietää, miten voimme selvitä elossa tulossa olevista pelottavista ajoista. Kun myrsky puhkeaa ja repii kaikki juuret selviämiseen, mitä teemme työpaikoillamme, asunnoillamme, ruoalla, vaatteilla?
Pietarin ajan uskovillakin oli varmaan kysymyksiä. Sanomassaan lopun ajoista hän keskittyy, ei niinkään tarpeisiimme, vaan sydämen valmistautumisen tärkeyteen.
”Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa?”(2 Piet.3:11).
Tulevia tapahtumia vastaan Pietari keskittyy luonteen asioihin.
Apostoli vie meidät ytimeen: ”Mitä on sydämessäsi viimeisinä päivinä? Mikä sinusta tulee lopun lähestyessä? Tiedät jo, että Jumala haluaa huolehtia kaikista fyysisistä tarpeistasi, mutta valmistaudutko hengellisesti?
PERUSOHJEET
Pietari toistaa Jeesuksen sanat (ks. Matt. 6:31- 32), kun hän sanoo: ”Mutta kaiken loppu on lähellä. Sen tähden olkaa maltilliset ja raittiit rukoilemaan”(1 Piet.4:7).
Lyhyesti hän antaa meille perusohjeet valmistautumista lopun aikoja varten:
  • Ole raitis mieleltäsi
  • Pysy rauhallisena, tapahtuu sitten mitä tahansa
  • Ei ole syytä paniikkiin
  • Vie se kaikki rukoukseen