JUMALA TOIMII SINUN PUOLESTASI by Gary Wilkerson

Jerusalemin muureja rakennettiin, mutta Nehemia näki kansan sydämiin syntyvän syntiä, siteitä ja lannistumista.

”Ja niin pian kuin oli tullut pimeä ennen sapattia Jerusalemin porteissa, käskin minä sulkea ovet ja kielsin avaamasta niitä ennen kuin sapatin jälkeen. Ja minä asetin palvelijoitani porteille, ettei yhtään kuormaa pääsisi kaupunkiin sapatinpäivänä”(Neh 13:19).

Tässä Raamatunkohdassa Nehemia on Pyhän Hengen esikuva, ja Jumala sanoo: ”Tiedän teidän alttiutenne, intonne. Tiedän kiusauksen häpäistä sapattia, ja te aiotte unohtaa minut”. Niinpä, ennen kuin tuli hämärä, Nehemia sulki portit.

Sinun taivaallinen Isäsi toimii elämässäsi ongelmasi ratkaisemiseksi jo ennen, kuin huomaat sen olemassaolon. Jumala toimii hyväksesi, ennen kuin synti pääsee asettumaan sydämeesi, ennen kuin se tarttuu paikoilleen. Jumala toimii! Vanhat puritaanit sanoivat tätä ennättäväksi armoksi. Siinä armo toimii ennen kuin kiusaus tulee. Jo ennen kuin Adam ja Eeva joutuivat pois paratiisista, ennen kuin synti alkoi kantaa hedelmää, Jumala sanoi käärmeelle: ”Hän (hän puhui Pojastaan, Jeesuksesta Kristuksesta) on polkeva rikki sinun pääsi" (1 Moos.3:15, sulkeet kirjoittajan). Kun Saatana oli pettänyt Adamin ja Eevan, ennen kuin se kiemurteli ulos ja alkoi liikkua joka puolella maailmaa pettämässä Adamin ja Eevan lapsia, Jumala sanoi: ”Minun suunnitelmani toimii.”

Jumala ei siis tee sivutointa sanoen: ”Jos lankeat siihen syntiin, tule minun luokseni ja kadu ja minä annan sinulle taas anteeksi.” Kyllä hän tekee sen, mutta paljon enemmänkin kuin sen. Jumala toimii hyväksesi jo ennen, kuin kiusaus tulee rakentamaan muuria elämääsi. Hän rakentaa armoa ja kypsyyttä sinuun, johtaa sinut hengellisen prosessin kautta kasvuun, jossa vahvistut rivi riviltä, kappale kappaleelta.

Jumala suunnittelee jo voittoasi.