LAKKAA TEKEMÄSTÄ RAUHAA SYNTISI KANSSA

”Ja he huusivat Lootia sanoen hänelle: ’Missä ne miehet ovat, jotka tulivat luoksesi yöllä? Tuo heidät tänne meidän luoksemme, ryhtyäksemme heihin’ " (1 Moos.19:5). Lopulta tuli Lootin aika. Sodoman miesten villi joukkio ympäröi hänen talonsa. He kolistelivat ovea ja huusivat sopimattomia. He käskivät Lootia lähettämään ulos kaksi enkeliä, jotka olivat hänen luonaan, jotta he voisivat raiskata nämä.

Mikä kauhea näytelmä! Loot silti teki vain sovintoa heidän kanssaan. Näyttää siltä, että Loot oli Sodomassa tuomarina, koska hän istui kaupungin portissa. Hänellä oli vaalittavanaan sovittelijan maine. Hän meni niin pitkälle, että nimitti heitä ”veljikseen”, mikä osoittaa, että hän oli suhtautunut Sodoman syntiin liian kevyesti.

"Älkää, veljeni, tehkö niin pahoin. Katsokaa, minulla on kaksi tytärtä, jotka eivät vielä miehestä tiedä. Ne minä tuon teille, tehkää heille, mitä tahdotte. Älkää vain tehkö näille miehille mitään pahaa, sillä he ovat tulleet minun kattoni suojaan" (1 Moos.19:7-8).

Eräs teologi kirjoittaa, että Loot tiesi, etteivät hänen tyttärensä olisi vaarassa, koska nämä miehet olivat homoseksuaaleja. Ehkäpä Loot ajatteli: ”Nämä miehet pitävät homoseksuaalijuhlia yrittäen tyydyttää perverssejä himojaan. Heistä ei ole vaaraa naisille. Jos lähetän tyttäreni ulos, he tulevat aamulla kotiin aivan koskemattomina.”

Kuinka typerää! Vaikka se olisi totta, Loot olisi vain yrittänyt korvata yhden synnin toisella. Himon kanssa ei voi tehdä kauppaa!

Loot on esimerkki siitä, mitä salattu synti voi tehdä vanhurskaallekin. Hän oli selvästi väärillä jäljillä. Hänen syntinsä oli tuottanut hänessä niin vaarallisen tilan, että hän oli valmis luovuttamaan kaiken, jopa oman perheensäkin, säilyttääkseen kasvonsa!

Mies ei ollut valmis kohtaamaan todellisuutta. Hän raahasi mukanaan huomatuksi tulemisensa tarvetta, edelleen tinkien ja yrittäen työntää eteenpäin Jumalan vapautusta omaan elämäänsä. Valitettavasti monilla uskovilla on tämä asenne tänään. He vakuuttavat itselleen: ”Jumala on armon Jumala. Hän vapautti minut synnistä aikaisemmin ja hän tekee sen uudelleen”.

Ei! Tämä Raamatunkohdan kautta Jumala sanoo sinulle: ”Ei enää tinkimistä. Ei enää kevyemmän synnin vaihtamista raskaampaan. Kaiken synnin pitää mennä”.