PELASTUMINEN SODOMASTA

Useimmat meistä ajattelevat, että Sodoma oli nykyaikaisen pahan kaupungin kaltainen, sellainen kuin San Francisco, New York tai New Orleans. Totuus on kuitenkin, ettei meidän tarvitse kuin katsoa omaan sydämeemme ja löydämme Sodoman. Meillä on kaikilla syntymästämme saakka sodomalainen mieli, sydän, joka on ylen paha, täynnä ilkeitä asioita. ”Ei, vaan te hankitsette sydämessänne vääryyttä, teidän kätenne käyttävät maassa väkivallan vaakaa”(Ps.58:2).

Luulenpa, että seuraava Raamatunkohta ilmaisee, kuinka Jumala pelastaa meidät Sodomasta:

”Koska hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan, hänen tuntemisensa kautta, joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja täydellisyydellään, joiden kautta hän on lahjoittanut meille kalliit ja mitä suurimmat lupaukset, että te niiden kautta tulisitte jumalallisesta luonnosta osallisiksi ja pelastuisitte siitä turmeluksesta, joka maailmassa himojen tähden vallitsee”(2 Piet.1:3-4).

Jumala tulee luoksemme, kun olemme epäileviä ja sidottuja, ja tuo meille täyden ja kokonaisen pelastuksen voimallisilla lupauksillaan. Hän sanoo: ”Minä lupaan pelastaa ja varjella sinut kaikesta pahasta. Minä annan sinulle sydämen, joka tottelee minua. Sinun tulee antaa lupauksieni juurtua sinuun.”

Mikä ihmeellinen, vapauttava totuus! Meidät johdatetaan pois synneistämme, kun tartumme Jumalan lupauksiin. Mieti sitä hetki. Pietari sanoo uskoville, joille hän lähetti tämän kirjeensä, että ”pelastuisitte siitä turmeluksesta, joka maailmassa himojen tähden vallitsee”(2 Piet.1:4). Kuinka nämä uskovat pelastuivat turmeluksesta? Heille annettiin taivaallinen voima elämään ja jumalisuuteen, kun he uskoivat Jumalan lupauksiin.

Rakas lukija, sinun Isäsi haluaa sinun tulevan tuntemaan ilon täyteyden Kristuksessa. Se ilo murtautuu esiin, kun olet päässyt synnin vallasta. Niin, Pyhä Henki menee sinun himojesi kohtuun ja poistaa kaiken, mikä ei ole Kristuksen kaltaista. Rukoile nyt Herraa:

”Oi, Isä, tunnustan, että minä olen tehnyt syntiä. Kompromissieni löyhkä ulottuu taivaisiin ja tiedän, että sen pitäisi poistua heti. Herra, minä otan vastaan sinun rakastavan, taivaallisen uhkavaatimuksesi ja panen kaiken sinun jalkojesi juureen. Polta kaikki, mikä minussa on pahaa, ja anna lupauksiesi juurtua sydämeeni. Johda minut sinun pyhyytesi vuorelle.”