RAUTAINEN VALTIKKA

Apostoli Paavali kirjoittaa Kristuksen taivaaseen astumisesta: ”Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun”(Kol.2:15). Niin juuri! Meidän Herramme voitonkulkueen jäljissä hoippui itse pimeyden ruhtinas, kahleisiin kiedottuna. Voitetun paholaisen jälkeen, taivaallisen sotajoukon pyörien alla, olivat kaikki pimeyden voimat, sidottuina ja nujerrettuina. Heidät pantiin kärsimään julkista häpeää kaikkien niiden edessä, jotka olivat kuolleet uskossa ennen ristiä.

”Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, niin kuin saviastiat heidät särjetään – niin kuin minäkin sen vallan Isältäni sain”(Ilm.2:27). Jeesus tuli porteista läpi kantaen kädessään vanhurskauden valtikkaa, ”rautaista valtikkaansa”, jolla hän hallitsee kansoja. Tultuaan sisälle voittajana, hän otti oikeutetun paikkansa valtaistuimella omistaen kaiken voiman ja vallan.

Mikä ihana kuva! Saatanalla ei ole enää valtaa. Kommunismi ei enää hallitse. Ateismi ei ole enää vallassa. Ei, Kristuksen viholliset ovat olemassa vain hänen luvallaan. Tällä hetkellä ne vain jatkavat vääryyden maljansa täyttämistä. Jeesus hallitsee kaikkea, ja eräänä päivänä, kun hän on valmis, hän ”rautaisella valtikalla musertaa heidät, niin kuin saviastian" (Ps.2:9).

Rakas lukija. ymmärryksemme Kristuksen voitosta yli Saatanan ja hänen synnin hallintavaltansa ei saa olla hämärää, sekavaa teologiaa. Meidän täytyy tietää ja ymmärtää, että Saatana on täydellisesti nujerrettu. Hän ei voi pitää enää ketään vankinaan, ja Kristus on vapauttanut meidät verellään kaikista siteistä. Nyt hän istuu valtaistuimellaan kaikkivaltiaana ja tarjoaa rauhaa, iloa ja vapautta.