RIEMUKKAAN ÄÄNEN TUNNISTAMINEN

Syy siihen, että monet uskovat elävät tänä päivänä pelossa ja sekaannuksessa on, että he eivät ymmärrä Riemuvuoden riemukasta ääntä. He kyllä tietävät, että Jeesus kuoli ja nousi kuolleista ja että hänen veressään on pelastava voima. He eivät vain ole vielä käsittäneet, että siitä syntyy riemukas ääni, kun Hän on valmistanut heille elämän vapaudessa.

”Autuas se kansa, joka tuntee juhlariemun, ne, jotka vaeltavat sinun kasvojesi valkeudessa, Herra”(Ps.89:15). Tänään kuulemme riemukkaan äänen, joka kaikuu Jumalan torvien julistaessa meille vapautusta Jeesuksen Kristuksen veren kautta.

Nämä ovat muut Riemuvuoden riemukkaan äänen siunaukset:

1. ”Autuas se kansa, joka tuntee juhlariemun, ne, jotka vaeltavat sinun kasvojesi valkeudessa, Herra!”(Ps.89:15). Hepreankielisen alkutekstin merkitys tässä on: ”He vaeltavat iloisina, varmoina Jumalan lupauksista, rentoina hänen läsnäolossaan.” Yksinkertaisesti ilmaistuna: meidän ei enää tarvitse vaeltaa pimeydessä tai sekaannuksessa, koska me näemme hänen kasvojensa valkeuden.

2. ”He riemuitsevat sinun nimestäsi kaikkina päivinänsä, ja sinun vanhurskautesi voimasta heidät korotetaan”(Ps.89:16). Tiedämme, että oma vanhurskautemme on kuin saastainen vaate. Niinpä meidän pitää rohkaistua iloitsemaan hänen vanhurskaudestaan, jonka saamme vain uskon kautta.

3. ”Sillä sinä olet heidän väkevyytensä, heidän kaunistuksensa, ja sinä armossasi kohotat meidän sarvemme”(Ps.89:17). Tiedämme, että Kristus on meidän ainoa voimanlähteemme. Meidän ei enää tarvitse elää Paholaisen peukalon alla. Me voimme katsoa Saatanan selkään, jossa näemme Vapahtajamme jalanjäljen. Jeesus on murskannut vihollisemme.

4. ”Sillä meidän kilpemme on Herran huomassa, meidän kuninkaamme on Israelin Pyhän huomassa”(Ps.89:18). Omassa varassamme olemme äärimmäisen avuttomia. Siksi meidän pitää täysin luottaa Jeesuksen voittoon ristillä. Hän puolustaa meitä kaikkia vihollisiamme vastaan.