KRISTUS ASTUI TAIVAISIIN RUKOILLAKSEEN MEIDÄN PUOLESTAMMEAivan samoin kuin ylimmäinen pappi nousi sovituspäivänä portaita kaikkein pyhimpään, meidän Ylimmäinen Pappimme nousi taivaalliseen ilmestysmajaan.

”… suuremman ja täydellisemmän majan kautta, joka ei ole käsillä tehty, se on: joka ei ole tätä luomakuntaa”(Heb.9:11). Jeesus ei noussut taivaaseen vain nauttiakseen kunniasta, jonka hän oli ansainnut, vaan tehdäkseen työtä meidän hyväksemme.

Hebrealaiskirjeen kirjoittaja muistuttaa meitä, että Jeesus tekee taivaissa työtä vain meidän hyväksemme: ”Hän aina elää rukoillakseen heidän puolestansa” (Heb.7:25). Kristus tekee sen vain meille! Mitä tarkoittaa oikeastaan tämä: ”Hän aina elää rukoillakseen heidän puolestansa”? Uskon, että Jeesus rukoilee meidän puolestamme kolmella eri tavalla:

Ensinnäkin, jotkut meistä kuvittelevat Jeesuksen seisovan Isän edessä anoen, että hän armahtaisi meitä, kun lankeamme. Asia ei ole näin. Saatana näet tulee Jumalan valtaistuimen eteen syyttämään meitä jokaisesta laiminlyönnistä ja rikkomuksesta. Hän huutaa: ”Minä haluan oikeutta. Jos olet oikeudenmukainen Jumala, sinun pitää tuomita ja tuhota tämä henkilö. Hän on ansainnut sen.”

Sitten Jeesus astuu esiin. Hänen ei tarvitse yrittää suostutella Isää millään lailla. Hän vain julistaa voittoaan ristillä. Sitten hän kääntyy Saatanan puoleen ja sanoo: ”Etkö kuullut torvien soittoa? Sinulla ei ole mitään oikeutta tähän lapseeni. Älä yritäkään koskea minun omaisuuteeni!”

Toisekseen Kristuksen esirukous meidän edestämme merkitsee sitä, että hän varmistaa Riemuvuoden meille suomien etujen saamisen. Niin kuin leeviläiset olivat lain toimeenpanijoina, jotta jokainen ihminen sai Jumalan oikeudenmukaisen siunauksen, Jeesus panee toimeen meille kaikki Riemuvuoden etuisuudet. Hän pitää huolta siitä, että olemme laillisesti vapaita.

Kolmanneksi Jeesus rukoilee puolestamme sydämessämme, sovittaen meidät Isän kanssa. Hän vastaa jatkuvasti meidän epäilyihimme ja pelkoihimme. Hän
muistuttaa siitä, että kaikki syntimme ovat anteeksi annetut. Voimme siis luottaa Jumalan uskollisuuteen, jolla hän suo meille kaiken voiman ja vahvuuden, mitä me tarvitsemme.