HÄNEN AIKANSA ON LYHYT

Oletko äskettäin uudistanut sitoumuksesi rukoilla ahkerasti? Tai ehkä olet pyhittänyt mielesi ja ruumiisi Jumalalle eläväksi uhriksi? Oletko rukoillut: ”En enää kulje puolinaisesti. Annan kaikkeni Jeesukselle”?

Tämän kaltaiset sitoumukset nostattavat paholaisen vihan ennen kaikkea muuta. Hän tietää omalle valtakunnalleen suurimmaksi uhaksi, kun joku antaa elämänsä kokonaan Jumalalle. Paholainen tietää liiankin hyvin, että jokainen, joka etsii Jumalaa koko sydämestään, löytää hänet, ja että rukoilevat pyhät lopulta voittavat.

Saatana kuitenkin tietää myös, että lausutun rukouksen ja siihen tulevan vastauksen välillä kuluu aikaa. Rakas lukija, siinä on se lyhyt aika, jonka paholainen käyttää toimintaansa. Hän tietä, että apua haluava leski rukoili hetken, ennen kuin hänelle vastattiin. Samoin meillekin vastaus tulee vasta jonkin ajan päästä. Sillä välin paholainen yrittää niellä meidät, kun odotamme Herraa!

On totta, että Jumala ei hyppää joka kerta, kun huudamme: ”Herra, annan kaiken sinulle”. Jumala tietää, että pyhitys, antautuminen ja Kristuksen nälkä eivät aina saa seurakseen rukousta, tunteellista huutoa. Siksi Pyhä Henki ei vastaa, ennen kuin hän näkee meissä pysyvän päätöksen, jonkinlaisen todisteen siitä, että emme hylkää Kristuksen nälkäämme.

Saatana tunnistaa myös tämän. Seurattuaan elämäämme hän tietää, jos me emme ole tosissamme antautuneet Herralle. Jos emme ole vakavissamme Jeesuksen seuraamisesta, hän ei tuhlaa aikaansa meihin. Hän jättää meidät yksin heikkouteemme ja syntiimme.

Heti, kun hän näkee meissä todellisen hartauden, halun vapautua synnistämme, päätöksen hyljätä kaikki typeryys ja ottaa päällemme Kristus, silloin hän tietää, että hänen aikansa on lyhyt. Hän tietää olevan vain lyhyen ajan, ennen kuin olemme vapaita hänen kahleistaan ja vaellamme kirkkaudessa, toimien uskon varassa, eläen voitossa. Silloin hän juuri alkaakin syöstä koko helvetin päällemme!

Ilmestyskirjan 12. luku sanoo: ”Eteenpäin uskovat, astukaa ulos velttoudestanne. Antakaa ruumiinne Jeesukselle eläväksi uhriksi. Etsikää Jumalaa kaikella, mitä teissä on, kuitenkin valmiina elämänne koetukseen, koska Saatana tulee kimppuunne koko voimallaan!
Saatana tietää heikot kohtasi ja hän yrittää saada sinut pyyhkäistyksi pois koetusten ja kiusausten tulvalla. Hän on innokas, koska hän näkee sinut voiton partaalla, ja hän tietää, että hänen aikansa on lyhyt.