SINUN RAKASTAVILLA KÄSIVARSILLASI by Claude Houde

Viimeinen muistoni rakkaasta ystävästäni pastori Bernard Sigounista täällä maan päällä on hieno hetki, jolloin hän taivasta kohti kohotetuin käsin lauloi:

Laulan pienen rakkauslaulun
Vapahtajalleni, Jeesukselle:
Olen kiitollinen kaikesta, mitä olet tehnyt
Rakas Vapahtaja, rakas Jeesus

Minun sydämeni on iloinen,
että olet kutsunut minut omaksesi.
Missään muualla en haluasi ollakaan kuin

Sinun rakastavilla käsivarsillasi
Rakastavilla käsivarsillasi.
Pitäen minua hiljaa, lähelläsi
Rakastavilla käsivarsillasi


Näin pastori Bernard lähti tästä maailmasta taivaallisen Isänsä luokse. Ylistyslaulu huulillaan ja ilo siitä, että oli saanut uskollisesti palvella Jumalaa loppuun asti, hän löysi itsensä niiltä käsivarsilta, joille hän oli antanut koko elämänsä horjumatta uskossaan. Kun hän kaatui lattialle kirkossa, jolle hän oli pyhittänyt koko elämänsä, tuli mieleeni: ”Pois ruumiista ja päästä kotiin Herran tykö” (2 Kor.5:8).

Minulla oli etuoikeus puhua hänen hautajaisissaan. Omaiset sukulaiset, pastorit, johtajat ja raamattukoulun oppilaat kokoontuivat osoittamaan kunnioitusta hänen muistolle ja juhlimaan hänen uskoaan ja elämäänsä. Olin valinnut kokoontuneelle väenpaljoudelle Raamatusta tekstin muistuttamaan siitä, että meitä kutsutaan aina lannistumattomaan uskoon: ”Pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen. Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri. Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on. Sillä "vähän, aivan vähän aikaa vielä, niin tulee hän, joka tuleva on, eikä viivyttele; mutta minun vanhurskaani on elävä uskosta, ja jos hän vetäytyy pois, ei minun sieluni mielisty häneen". Mutta me emme ole niitä, jotka vetäytyvät pois omaksi kadotuksekseen, vaan niitä, jotka uskovat sielunsa pelastukseksi”(Hebr.10:23, 35- 39).

Uusi sukupolvi saakoon innoituksen tarttua tähän loistavaan soihtuun, ehdottomaan vakuutukseen siitä, ettei sitä voi omistaa ilman uskoa! Valaiskoon sinun uskosi kylmää ja pimeää epäuskon yötä, antaen toivoa ja johdatusta kaikille sinun ympärilläsi oleville, jotka ovat poikenneet pois tieltä, joille on elämän ja kuoleman asia uskoa jälleen.


__________
Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Canadassa on usein puhujana Expect Church Leadership-konferensseissa, joita World Challenge vetää kaikkialla maailmassa. Hänen johdossaan Eeden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Canadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.