VÄHÄN AIKAA

”Voi maata ja merta, sillä perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa!" (Ilm.12:12).

Yllä oleva Ilmestyskirjan kohta sanoo, että Saatana on julistanut lopullisen sodan Jumalan pyhille. Se myös mainitsee, että hänellä on määräpäivä työnsä loppuun viemiseen: ”Koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa”.

Jeesuksen Kristuksen seuraajina olemme jatkuvasti tietoisia siitä, että paholainen on lähtenyt tuhoamaan meitä. Siksi Paavali sanookin, että meidän pitää tietää mahdollisimman paljon vihollisemme taktiikasta ja suunnitelmista: ”Ettei Saatana pääsisi meistä voitolle; sillä hänen juonensa eivät ole meille tuntemattomat”(2 Kor.2:11).

Pietarikin varoittaa meitä: ”Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niin kuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä”(1 Piet.5:8). Tämä ei tarkoita, että Saatana liihottelisi jossakin avaruudessa, antaen määräyksiä riivaajajoukoilleen. Tiedämme, että Saatana heitettiin alas maan päälle, kun Kristus voitti hänen ristillä. Niinpä paholaisen valtakunta rajoittuu aikaan ja paikkaan (ks. Ilm.12:9).

Päinvastoin, kuin monet uskovat luulevat, Saatana ei kaikkivaltias. Jeesus voitti hänet ja riisui häneltä kaiken vallan. Ei Saatana tiedäkään kaikkea, joten hän ei voi lukea ajatuksiamme. Hän ei myöskään ole kaikkialla läsnä, ei voi olla kaikkialla samaan aikaan. Hän on rajoittunut olemaan yhdessä paikassa yhdellä kertaa.

Saatanalla on kyllä hallituksia ja valtoja kaikkialla maan päällä, ja hänen riivaajasotajoukkonsa jakavat hänelle tietoja viittauksesta ja kutsusta. Ne kuulevat, kun sinä rukoilet, ja ne näkevät, kun olet kuuliainen Jumalalle. Se vasta saa hänet raivon valtaa sinua vastaan!
Viittaus Ilm.12:12:ssa siihen, että paholainen tietää aikansa olevan lyhyt, ei tarkoita sitä aikaa, mikä hänellä on ennen Kristuksen paluuta. Päinvastoin siinä on kyse sarjasta lyhyitä aikoja, jotka paholaisella on, viedä työnsä päätökseen. On vain lyhyitä ajanjaksoja, jolloin hän voi käydä sotaa Jumalan pyhiä vastaan!