KUOPASSA! by Gary Wilkerson

Joosefin tarina alkaa 1 Moos.37:stä. On kuin lukisi pätkän televisiosarjaa ”Poliisit”. Yksi hänen veljistään oli raiskaaja. Toiset yrittivät tappaa Joosefin ja myivät hänet lopulta orjaksi. Edes Jaakob, hänen isänsä, ei suostunut tulemaan väliin, kun veljet kiusasivat Joosefia. Hän joutui maksamaan rangaistuksen perheensä henkisestä epäjärjestyksestä.

Onko tässä kuvaus sinusta? Oletko sinä joutunut olemaan poissa kotoa vuosikausia, mutta silti edelleen kannat mielenalueen arpia oman perheesi kaaoksesta? Ehkä sinun kaaoksesi on työpaikallasi, jossa toisten tahalliset synnit vaikuttavat suoraan sinuun. Niin tapahtui Joosefille hänen pomonsa vaimon yrittäessä vietellä hänet. Kun Joosef ei suostunut siihen, vaimo valehteli kostonhimoisena, ja taas Joosef heitettiin kuoppaan, kuolemanselliin.

Raamattu kertoo, että Jumala kuitenkin toimi nopeuttaakseen valtakunnan suunnitelmaansa aina, kun Joosef putosi kuoppaan. Kuulen Jumalan sanovan: ”Halusin jonkun, joka on halukas kestämään uskollisesti kaikki koetukset. Silloin voin sijoittaa hänet strategiseen paikkaan, jonka kautta voin pelastaa kansani. Minä valitsin Joosefin tähän virkaan.”

Mietipä Joosefin uskomatonta elämänkaarta. Alkuun hän oli teini-ikäinen paimen, josta muutaman vuoden kuluessa tulisi maailman suurimman valtakunnan johtaja. Tulee jotenkin mieleeni rukoilla: ”Jumala, ota minut pois mukavuusalueeltani. Tahdon nähdä sinun toimivan omien tarkoitusperiesi hyväksi minunkin elämässäni.”

Haluatko sanoa: ”Herra, menen mielelläni, mihin ikinä haluat”? Tiedän monia uskovia, jotka haluavat tällaista uskoa. He rukoilevat: ”Herra, täytyy olla enemmän kuin vain vaellus. En halua vain täyttää paikkaani maan päällä. Haluan sinun toimivan elämässäni niin, että voin olla hyödyksi valtakunnassasi”.

Mitä suurempia unelmamme ovat Jumalan toiminnasta, sitä syvempään kuoppaan joudumme. Uskotko, että Jumala auttaa avioliittoasi heijastamaan hänen kunniaansa? Ole sitten valmiina siihen, että liittoasi koetellaan melkein yli kestokykysi. On totta, että usko heittää meidät kuoppaan melkein koko ajan. Jos haluamme Jumalan käyttävän meitä, on paras valmistautua kuoppaan heitettäväksi.
”Te tosin hankitsitte minua vastaan pahaa, mutta Jumala on kääntänyt sen hyväksi, että hän saisi aikaan sen, mikä nyt on tapahtunut, ja pitäisi hengissä paljon kansaa (1 Moos.50:20).