USKON TEKOJA by Gary Wilkerson

Kun apostoli Pietari oli kuin ihmeen kautta päässyt vankilasta (ks. Ap.t.12:7 -11), hän meni rukoustalolle kertomaan ihmeestä niille, jotka olivat rukoilleet hänen puolestaan. Kun Pietari kolkutti ovella, ryhmä rukoili edelleen ahkerasti. Heillä ei olut aavistustakaan veljen puolesta suoritetun rukouksensa tehokkuudesta. Raamattu todella sanoo, että heidän rukouksensa oli harrasta, mikä tarkoittaa, etteivät he lakanneet rukoilemasta. He pyysivät Jumalalta eivätkä lannistuneet. Tällaiseen rukoukseen Kristus kutsuu seurakuntaansa. Se ei anna peräksi ja haluaa innokkaasti nähdä rakastetun, ystävän tai jopa kokonaisen kaupungin pääsevän vapaaksi.

Kun nämä uskovat kuulivat, että heidän rukouksiinsa oli vastattu, tapahtui kiintoisa asia: He eivät uskoneet sitä! Palvelustyttö kertoi heille, että Pietari oli portilla. ”Ja tunnettuaan Pietarin äänen hän ilossansa ei avannut eteistä vaan juoksi sisään ja kertoi Pietarin seisovan portin takana. He sanoivat hänelle: ’Sinä hourit’. Mutta hän vakuutti puheensa todeksi. Niin he sanoivat: ’Se on hänen enkelinsä"(Ap.t.12:14- 15). Ilmeisesti he uskoivat Herodeksen jo surmauttaneen hänet.

Jumalan asioihin kuuluu vapautus. Hän tekee mahdottoman yhdellä sanalla. Kun hän vapauttaa kansaansa, he tulevat todella vapaiksi. Olet ehkä huomannut omassa elämässäsi, mitä tapahtuu, kun joudut vaikeuksiin. Ensin Jumala avaa sinulle muutaman portin ja jättää sitten viimeisen oven avautumaan sinulle uskon kautta. Hän avasi portit Pietarille yliluonnollisesti, mutta viimeinen ovi vaati uskoa ja ihmisen toimintaa.

Miksi Herra toimii näin? Hän tietää, että meillä saattaa olla sydämessämme pieni nurkkaus epäuskoa, vaikka kuinka palavasti rukoilemmekin. Niin, Jumala on suvereeni voimassaan, mutta hän haluaa morsiamensa ottavan osaa vapautukseen. Jumalan jokainen aito teko kautta historian on vaatinut miesten ja naisten nousemista ylös sanomaan: ”Minä haluan mukaan. Saatan olla ujo ja heikko, mutta Jumala kunnioittaa niitä, jotka toimivat uskossa.”

Niin, kaikki alkaa rukouksesta. Palava, tehokas rukous liikuttaa Jumalan kättä avaamaan rautaportteja ja päästämään vangitut vapaiksi. Tämä kuvaus osoittaa myös sen, että jotkut vangit joutuvat seisomaan ulkopuolella, jollemme me toimi uskossa avataksemme viimeisen oven. Palavan uskon viimeinen vaihe on siis uskollisessa toiminnassa.