LUJINA USKOSSA

Luukkaan evankeliumi kertoo meille isästä, joka toi Jeesuksen luo riivaajien valtaan joutuneen poikansa. Jeesus sanoi isälle: "Tuo poikasi tänne." Ja vielä pojan tullessakin riivaaja repi häntä ja kouristi kovin”(Luuk.9:41- 42). Sana repiä merkitsee: kouristaa väkivalloin, vapisuttaa kovin.

Tämä nuori mies tuli Kristuksen luo ja oli juuri pääsemäisillään vapaaksi, pimeyden vallasta valon valtakuntaan. Paholainen näki, että olisi menettämässä uhrinsa. Silloin hän raivon vallassa heitti nuoren miehen maahan viimeisessä hyökkäyksessään. Hän tahtoi tappaa hänet ja ottaa hänen sielunsa ennen kuin Jeesus ehtisi vapauttaa hänet.

Saata yrittää tehdä saman tempun sinulle tänään. Sinä hetkenä, kun sinä liikut Jeesuksen suuntaa, hän tahtoo yrittää viimeisen nielemisyrityksensä. Hän panee silmiesi eteen kaikkein viekoittelevimmat kiusauksensa. Hän yrittää masentaa sinut valheillaan, sanoen, ettet koskaan pääsisi irti synnistä ja himosta. Hän yrittää vakuuttaa sinulle, että olet aina olevan hänen omansa, ei Jumalan oma!’

Anna minun kuitenkin muistuttaa sinua: Sillä hetkellä, kun liikut Jeesuksen suuntaan, paholainen joutuu avuttomaksi. Hän ei voi estää ketään, joka on tulossa Kristuksen luo! Hän ei pystynyt pitämään riivaajan vallassa olevaa nuorta miestäkään saavuttamasta Jeesusta. Kristuksen tarvitsi sanoa vain sana: ”Mutta Jeesus nuhteli saastaista henkeä ja paransi pojan ja antoi hänet takaisin hänen isällensä”(Luuk.9:42).

Jaakob sanoo: ”Vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee”(Jaak.4:7). Niin, miten siis vastustat vihollista? Teet sen vain uskossa! Tule yksinkertaisesti Jeesuksen luo luottaen, että hän pelastaa sinut Saatanan kynsistä. ”Vastustakaa häntä lujina uskossa”(1 Piet.5:9).

Voit vapautua tänään. Voit sanoa Saatanalle: ”Kun olen lakannut lukemasta tätä saarnaa, olen vapaa. Jeesus vapauttaa minut kaikesta himosta ja jumalattomasta halusta. Se kaikki menee pois, koska hän sanoi niin.”

Edessä oleva aika saattaa olla kova sinulle, mutta Isän kirkkauden loistava aurinko valaisee aina vain kirkkaammin sinua!