ILMAN USKOA ON MAHDOTONTA by Claude Houde

“Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy. Sillä sen kautta saivat vanhat todistuksen”(Hebr.11:1-2).

Yksi uskovan elämän suurimmista etuoikeuksista on ilo siitä, että saamme tuntea ympärillämme olevia suuria uskonjulistajia. Jotkut heistä ovat erityisiä, kansainvälisesti tunnettuja, jotka ovat saavuttaneet miljoonia ihmisiä, mutta on sitten muita, jotka ovat paljon vähemmän tunnettuja mutta kuitenkin vaikuttaneet minun elämääni, uskooni ja julistukseeni.

Näiden uskon miesten ja naisten todistukset ovat vaikuttaneet minussa hyviä töitä, motivoineet minua ja liikuttaneet minua. Yksi tällainen mies, lujan teräksinen luonteeltaan, oli pastori Bernard Sigouin. Tiedän kyllä, ettet varmastikaan ole koskaan edes kuullut hänestä, mutta helvetti pelkäsi häntä ja taivas juhlii hänen uskoaan.

Pastori Bernard tuli uskoon ensimmäisten joukossa viisikymmentäluvulla, kun tavattoman hengellisen pimeyden vallassa olleen ranskalaisen provinssin, Quebecin alueella raivosivat ankarat vainot. Hän oli ensimmäisiä quebeciläisiä, jotka ottivat vastaan kutsun palvella Jumalaa julistajana kansamme keskellä. Hän oli sankarillinen ja arvokas pastori, joka perusti ja rakensi monia seurakuntia ja kirkkoja tässä osassa Kanadaa. Vieläkin sitä pidetään maailman kaikkein vähiten evankelioituna kenttänä. Minulla oli kunnia palvella tämän pastorin rinnalla, kun hän jo siirtyi elämänsä ja julistustyönsä syksyyn.

Pastori Bernardista ja minusta tuli ystäviä, ja vuosi ennen hänen kuolemaansa istuin ravintolassa aamiaisella hänen kanssaan. Nuorena pastorina minusta oli ihana viettää aikaa tämän miehen kanssa. Meidän seurakuntamme huolehti hänestä, ja minä tahdoin tehdä jotakin erityistä, halusin siunata häntä. Siksi sanoin: ”Pastori Bernard, haluaisimme tehdä jotakin sinun ja vaimosi hyväksi. Haluaisitteko lähteä matkalle ja nähdä valtamerta tms.?” Tiesin hänen koko elämänsä ajan syventyneen Jumalan valtakunnan työhön ilman mahdollisuutta viettää paljon vapaa-aikaa.

Hän tarttui käteeni ja, katsoen minua suoraan silmiin, sanoi: ”Jos haluat tehdä jotakin minun hyväkseni, rukoile Jumalaa, että hän antaisi minulle vielä yhden palveluvuoden.” Ei hän muuta halunnut.

”Uskon kautta he saivat Jumalan suosion ja uskon kautta he omistivat todistuksen”.


__________
Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Canadassa on usein puhujana Expect Church Leadership-konferensseissa, joita World Challenge vetää kaikkialla maailmassa. Hänen johdossaan Eeden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Canadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.