KRISTUKSEN TÄYTEYDEN NÄLKÄISINÄ

Jos sinä isoat ja janoat Kristuksen täyteyttä, Saatana kyllä julistaa täyden sodan sinua vastaan. Kun hän näkee todisteita siitä, että sinun antautumisesi on todellista, rukouksesi ahkeraa, itsesi kieltäminen rehellistä, hän käyttää kaikki mahdolliset helvetin aseet tuhotakseen sinun todistuksesi. Miksi?

Siksi, että sinun todistuksesi on Jumalan vastaus luopumukseen ja tuhoon! Tästä on kyse koko Danielin kirjan tulisessa pätsissä. Saatana kehitti hienon suunnitelman tuhotakseen Babyloniassa vielä jäljellä olevan Jumalan todistuksen voiman. Se kulminoitui valkeaksi kuumennettuun pätsiin, jonka oli määrä tappaa kaikki elävä todiste Jumalan evankeliumin totuudesta (ks. Daniel 3).

Kolme jumalista israelilaista nuorukaista palveli Babylonian korkeissa viroissa. He olivat miehiä, joilla oli näkyvä paikka evankeliumin julistamiselle. He olivat erottautuneet Babylonian aistillisesta elämästä ja antautuneet sen sijaan rukouselämään. Nämä kolme miestä eivät olleet profeettoja eivätkä pappeja, vaan maallikoita, jotka pysyivät uskollisina Jumalalle ja olivat puhtaita sydämestään epäjumalanpalvelemisen ympäröiminä.

Tämä tietenkin raivostutti Saatanaa ja hän meni Babylonian pahan kuninkaan sydämeen. Tämä pystytti valtavankokoisen kultaisen kuvapatsaan ja julisti sen kansalliseksi jumalaksi, jota piti palvella. Sitten hän kokosi kaikki virkamiehet ja palvelijat kaikista Babylonian alaisista maista, jotta hän voisi esitellä heille uuden uskonnon. Kun seremoniamusiikki alkoi, jokaisen piti kumartaa tätä uutta jumalaa.

Saatana kehotti kuningasta myös rakentamaan valtavan tiilisen pätsin ja kuumentamaan sen valkoiseksi, jotta kaikki näkisivät sen. Miksi Saatana teki tämän? Tietenkin hän tiesi, ettei missään Babylonian alueella ollut yhtään kuvernööriä, tuomaria tai sheriffiä, joka vastustaisi uutta määräystä. Heitä ei tarvinnut vietellä tai uhata.

Varmaankin he kaikki olivat ”huuli pyöreänä” ja ihmettelivät: ”Hei, kuka haluaa kaataa laivan? Meillähän menee hyvin, meillä on menestystä, ruokaa ja juomaa, eli hyvää elämää. Tämä uusikin uskonto on helppo sielulle. Kuka haluaisi luopua siitä?

Mitä varten siis oli olemassa tämä tulinen pätsi? Se oli pelkästään Saatanan työtä. Hän manipuloi ihmisiä saadakseen tuhotuksi nuo kolme nuorukaista. Hän halusi tappaa viimeisenkin olemassa olevan todisteen Jumalasta Babyloniassa.

Nämä kolme nuorukaista vastasivat kuninkaalle: ”Meidän Jumalamme voi kyllä pelastaa meidät tulisesta pätsistä, ja hän pelastaa myös sinun kädestäsi, kuningas”(Dan.3:17).