ENSIMMÄINEN YLÄSALI - Gary Wilkerson

Aina, kun uskovat puhuvat Yläsalista, he yleensä viittaavat Helluntaihin. Raamatussa mainittu Yläsali oli kuitenkin monta viikkoa aiemman tapahtuman paikka. Silloin opetuslapsilla oli toisenlainen kokemus. Yläsali oli viimeisen ehtoollisen paikka illalla ennen Kristuksen kuolemaa ristillä. Sinä iltana Hän puhui vaikeista asioista:
  • Kärsimyksestä, joka Hänen pitäisi kestää 
  • Lähestyvästä kuolemastaan 
  • Siitä, että Hän jättäisi läheisimmät ystävänsä, opetuslapset.
Isälläni oli tapana nimittää tätä Yläsalikokemusta ”puuvajaan viemiseksi”. Siinä puhutaan elämämme asioista, jotka eivät anna kunniaa Jumalalle. ”Noina aikoina”, Hän sanoo, ”te ajaudutte poispäin minusta. Olette panneet huomionne maallisiin asioihin ja kadottaneet ensimmäisen rakkautenne Minuun. En voi antaa teidän mennä yhtään pitemmälle siinä, vaan puutun ttilanteeseen”.

Ensimmäisessä Yläsalissa Jeesus halusi koskettaa opetuslastensa erilaisia sydämiä. Selvin esimerkki on Pietari, joka sanoi seuraavansa Jeesusta kuolemaan asti. Herra antoi tiedon sanan:
"Totisesti minä sanon sinulle: tänä yönä, ennen kuin kukko laulaa, sinä kolmesti minut kiellät"(Matt.26:34).
Koetko juuri nyt tällaista Yläsalia? Onko elämässäsi asioita, joista tiedät Jumalan olevan pahoillaan? Hän tahtoo puhua niistä eikä tahdo saattaa sinua noloon tilanteeseen. Hän vastaa Pietarille kovin sanoin, mutta tiedämme lopputuloksesta, että se oli rakkautta. Jeesus sanoi: ”Tiedän, että rakastat minua, Pietari, mutta sinun sydämessäsi on asia, joka ei ole Jumalasta. Käsittelen sitä nyt, koska en halua sinun mieltyvän siihen kovasti. Minun mielessäni on suurempia asioita sinulle”.