ESIMERKKI SEURAKUNNASTA

Juuri nyt maailma tarvitsee elävän esimerkin Kristuksen armosta. Jännitteet eivät ole koskaan olleet suuremmat. Euroopassa ja Yhdysvalloissa rodulliset jännitteet koskettavat koko yhteiskuntaa, jopa hiipivät seurakuntiinkin.
Älä luulottele, että hallitus voisi huolehtia näistä ongelmista. Kallisarvoinen armo, jota tarvitaan koko maailmassa, voi tulla vain niiltä, jotka ovat saaneet maistaa ja vastaanottaa sitä itse. Se on kutsu Jeesuksen Kristuksen seurakunnalta. Meidän tulee tarjota armoa, joka antaa itsensä alttiiksi veljien ja sisarten tähden, ja niin kuin Jeesus näytti, jopa vihollistenkin takia.
PYSÄHDY JA KOHTAA
Kehotan sinua pysähtymään tässä ja kohtaamaan tämän totuuden. Älä mene eteenpäin elämässäsi tai palvelustyössäsi. Lopeta kaikki suunnitelmasi ja hyvät työsi, kunnes käsität Kristuksen ruumiin jäsenten edellytykset. Herra julistaa seurakunnastaan: ”Tämä on Minun kallisarvoinen helmeni, Poikani Morsian”. Mieti, mikä ihme tämä on! Mieti myös tämän ruumiin korkeaa kutsumusta osoittaa armoa armottomalle maailmalle.
Yksinkertaisesti lausuttuna, armo katsoo virheiden ja epäonnistumisten, omavanhurskauden yli. Jos me todella uskomme haavoittaneemme henkilökohtaisesti Kristusta, aina kun olemme haavoittaneet veljeä tai sisarta. Jos tajuamme, että kun sanomme ja teemme jotakin Hänen ruumiinsa jäsentä vastaan, teemme Jeesuksen sanojen mukaan ”Häntä vastaan” (ks. Luuk.11:23). Tämän tajutessamme tekisimme työtä päivät ja yöt korjataksemme kaiken. Emme lopettaisi, ennen kuin olisimme saaneet sen kaiken ennalleen.