KUN JUMALA SYTYTTÄÄ TULITIKUN

Kun satakaksikymmentä opetuslasta kokoontui uskollisesti Yläsalissa, he eivät ainoastaan odottaneet jotakin merkintöä kalenterissa. Raamattu sanoo: ”Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla”(Ap.t.2:1). Se tarkoittaa, että he olivat tulleet yhteen yhtenä ruumiina, yhtä tarkoitusta varten: toivossa nähdä Jeesuksen lupauksen toteutumine. Heidän rukouksensa oli sama kuin Jesajan päivinä: ”Herra, repäise auki taivaat ja tule alas. Anna kaiken inhimillisen ja demonisen vastustuksen vuoren sulaa sinun läsnäolossasi, niin että kadotetut pelastuvat (ks. Jes.64:1).
NÄKYVÄ TULI LANKESI
Me tiedämme, mitä tapahtui: Pyhä Henki lankesi alas näkyvän tulen ilmestyessä opetuslasten päälle. Tämä pyhä vuodatus vei heidät Jerusalemin kaduille, jossa tuhannet elottomat, uskonnolliset ihmiset näkivät ja kuulivat, mitä tapahtui. Heti Henki lankesi myös kansanjoukon päälle, sulattaen vastustuksen vuoret. Pietari nousi seisomaan ja saarnasi. Yhtäkkiä ne, jotka olivat hyljänneet Jeesuksen, ihmiset, jotka olivat kovettaneet sydämensä, sulivat Kristuksen nimeä mainittaessa. Kolme tuhatta ihmistä rukoili saadakseen pelastuksen.
JUMALAN KESKIPISTE
Mieti, mitä Jumala teki. Kaikkialla maailmassa tuohon aikaa, oli sotia, kapinoita, suurta pimeyttä, valtakunnat valloittamassa toisiaan. Monet miljoonat olivat tekemässä kauppaa kaikessa kiireessä, kun rahtilaivat ja kauppakaravaanit kulkivat halki maapallon. silti Jumalan kiinnostuksen kohde oli sadassakahdessakymmenessä nöyrässä, rukoilevassa pyhässä, jotka olivat kokoontuneet pieneen vuokrahuoneen. Mitä tämä kertoo meille? Yksinkertaisesti sanottuna, kun Jumala sytyttää tulitikun, se on siksi, että Hän haluaa sytyttää tulen. Kun Hänen Henkensä puhalsi noihin pyhiin Helluntaina, leimuava kipinä syttyi tuleksi, joka pian peittäisi koko maailman.
Kerran taas sama huuto on nousemassa yli koko maailman.