TULE ALAS VUORELTA - Claude Houde

“Mutta seuraavana päivänä kaikki israelilaisten seurakunta napisi Moosesta ja Aaronia vastaan sanoen: "Te olette surmanneet Herran kansaa". Ja Aaron teki, niin kuin Mooses oli käskenyt, ja riensi seurakunnan keskelle, ja katso, vitsaus oli jo alkanut kansan keskuudessa. Silloin hän suitsutti ja toimitti kansalle sovituksen. Ja hänen siinä seisoessaan kuolleitten ja elävien vaiheella vitsaus taukosi”(ks.4 Moos. 16:41 - 48). 
Näemme tässä vahvan ja tärkeän kuvan yhtä hyvin nykyajan seurakunnasta, joka jää jatkuvasti seurakunnan kokoukseen sisälle, lukittuina mielikuvaan: ”omat tarpeemme ovat suuret, ja ulkopuolella olevat pakanat, ’pelastumattomat’, niin pahoja”.
ITSEKESKEISET KRISTITYT
Itsekeskeinen seurakunta pysyy sisällä. Sillä ei ole aikaa, voimaa eikä intoa mennä ulos, koska neljän seinän sisällä velloo ihan tarpeeksi taisteluita. Uskonnollinen rituaali estää kaiken evankelioimisaloitteen ja seurakunta on kuolemaisillaan. Tyhjänpäiväiset puheet ovat korvanneet intohimon, ja järkiperäisyys on kutistanut ilmestyksen. On vain uskonnollista hierarkiaa, mutta ei oikeita sankareita.
Kirkastusvuorella opetuslapset seisoivat Jeesuksen läsnäolossa. Jumalan kirkkaus ympäröi heitä keskellä hengästyttävää profeetallista ilmestystä. Pietarin juhlallisesta lausumasta tuli, surullista kyllä iskulause, hymni sadoille tuhansille nykyajan uskoville: ”Tässä on hyviä olla. Rakentakaamme tähän kolme majaa asuaksemme ja pysyäksemme tässä”.
OLE JUMALAN SANKARI
Ihmiset halusivat jäädä kokoontumispaikkaan ja Pietari halusi asua kirkastusvuorella. Vuoren juurella oli kuitenkin kiusattu, sidottu mies, toivoton ja kaikkien niiden hylkäämä, jotka haluavat sankarin tulevan alas vuorelta tuomaan vapautuksen.

Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Kanadassa. Hänen johdossaan Uuden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Kanadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.