TEIDÄN OLISI AIKA OLLA OPETTAJIA

Hebrealaiskirjeen kirjoittaja sanoo lukijoilleen: ”Sillä te, joiden olisi jo aika olla opettajia” (Hebr.5:12). Nämä ovat vahvoja, rohkeita sanoja. Kuka kirjoittaja on oikeastaan tässä? Hebrealaiskirje näyttää meille, että hän puhuu uskoville, jotka ovat saaneet hyvää opetusta Raamatun totuuksista. Toisin sanoen ne, jotka lukevat hänen kirjettään, ovat saaneet kuulla voimallista saarnaa monilta voidelluilta opettajilta.
Nyt, luvussa 5 kirjoittaja sanoo lukijoilleen:
”Kaiken tämän opetuksen jälkeen, ette edelleenkään kuule. Tähän mennessä kaikella Raamatun tuntemuksellanne teidän pitäisi olla opettajia. Näyttää selvästi siltä, että uudelleen tarvitsette jonkun opettamaan teille Jumalan periaatteiden alkeita. Tarvitsette edelleenkin maitoa, kun teidän jo pitäisi pystyä syömään lihaa”(ks.Hebr.5:11-12).
Mieti, mitä kirjoittaja sanoo tässä. Hän puhuu lukijoilleen lyhyesti: ”Tähän mennessä teidän pitäisi olla tukevia esimerkkejä lapsillenne. Uskonne ei pitäisi horjua. Teidän ei pitäisi enää valittaa vaikeuksistanne, vaan sen sijaan olla halukkaita osallisuuteen Kristuksen kärsimyksistä. Teidän ei pitäisi olla yhtenä hetkenä kuumia tai seuraavana kylmiä, kun vihollinen tulee tulvan lailla”.
VAIN SAARNOJEN MAISTAJIA
Sopiiko tämä sana sinuun? Kuinka monta saarnaa olemme kuulleet, joissa on haastettu meitä luottamaan kaikessa Herraan? Kuinka monta kertaa olemme kuulleet Jumalan meille antamista ihmeellisistä lupauksista? Kuinka monesta uskoa ravisuttelevasta saarnasta olemme ottaneet opiksemme? Kuinka usein olemme saaneet siunausta saarnasta, joka on käsitellyt Jumalan uskollisuutta? Kuinka usein päämme on silti nopeasti tyhjentynyt, kun koetus on tullut?
Monet seurakunnassa tänään ovat saaneet paljon opetusta, ovat täynnä raamatullista totuutta, kokeneita saarnan maistelijoita. Tosiaankin, meille juuri Hebrealaiskirjeen kirjoittaja puhuu kirjeessään. Hän sanoo: Tähän mennessä teistä olisi pitänyt tulla opettajia, mutta uskonne horjuu vieläkin taistelun aikana.”