ELÄMÄN KIRJA

Johannes kirjoittaa Tuomiopäivästä:

Ja minä näin suuren, valkean valtaistuimen ja sillä istuvaisen, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille sijaa löytynyt. Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan” (Ilm.20:11- 12).


MONIA KIRJOJA

Huomaa, että Johannes sanoo olevan paljon kirjoja Tuomion kirjan lisäksi. Ensimmäiset kirjat ovat kertomuksia jokaisen Tuomiolla seisovan syntisen elämästä. Jokaisella epäuskoisella ihmisellä on tekojen kirja, johon taivaassa kirjataan hänen tekonsa. Jokaisella sivulla on raporttia hänen elämästään.

Voitko kuvitella, miltä väärintekijästä tuntuu, kun hän seisoo Herran edessä tuona päivänä? Jokainen ajatus, sana ja teko hänen elämässään tuodaan esiin, sen pahuus paljastetaan.


UUSI NIMI

Vanhurskaita varten on olevan vain Elämän kirja. Kun se avataan, emme kuule yhtään sanaa, emme yhtään syntiä tai Jumalan kansan epäonnistumista. Miksi? Siksi, että Jeesuksen veri on peittänyt kaikki syntimme. Kirjassa näkyvät vain meidän nimemme. Siinä on ainoastaan meidän uusi, taivaallinen nimemme, jonka Jumala itse ilmaisee meille.

Miten nimemme päätyvät Elämän kirjaan? Sillä hetkellä, kun uskomme, että Jeesuksen Kristuksen veri on vuotanut meidän edestämme, meidän nimemme kirjoitetaan siihen. Se tapahtuu, kun otamme vastaa Hänen ristinsä voiton ja päätämme etsiä Häntä koko sydämestämme, mielestämme, sielustamme ja voimastamme.