ULOSPÄIN SUUNTAUTUVA USKO - Claude Houde

Aabraham oli mies, jonka elämän kulutti ulospäin suuntautuva usko. Hän tiesi, että usko ilman tekoja on kuollut (ks. Jaak.2:17). Vielä selvemmin ilmentää 1 Moos.14:11- 16 hänen päätöksensä mahdollisuutta ja kauneutta, kun kuulemme, että Loot ja tämän perhe oli otettu vangiksi ja oli menettänyt kaiken. ”Kun Abram kuuli,… aseisti hän … kolmesataa kahdeksantoista miestä, ja ajoi vihollisia takaa aina Daaniin saakka. Ja hän jakoi väkensä ja hyökkäsi palvelijoineen yöllä vihollisten kimppuun… Ja hän toi takaisin kaiken tavaran; myös sukulaisensa Lootin ja hänen tavaransa hän toi takaisin, niin myös vaimot ja muun väen”(1 Moos.14:14 -16).

On tärkeää lukea jokainen sana uudelleen ymmärtääkseen täysin tässä sanotun syvyyden: ”Niin pian kuin Aabraham kuuli”, hän ei odottanut, hakenut tekosyitä tai lykännyt lähtemistä seuraavaan päivään. Hän ei piiloutunut sen taakse, ettei hänellä ollut kunnon varustuksia. Apostoli Paavali sovittaa tämän meihin ja kehottaa tekemään päätöksen. Hän muistuttaa korinttolaisia siitä, ettei tarvitse antaa sen mukaan, mitä meillä ei ole, kun meillä on vakava aikomus. Meidän tulee antaa sen mukaan, mitä meillä tällä hetkellä on. ”Kaikki, mitä annat, on hyväksyttävää, kunhan annat sen innokkaasti. Ja anna sen mukaan mitä sinulla on, ei sen mukaan, mitä sinulle ei ole”(ks. 2 Kor.8:12). Auta tänään jotakuta sillä, mitä sinulla on. Usko, joka suuntautuu ulospäin, kieltäytyy yksinkertaisesti jatkamasta sanoen: ”Ei!”

”Aabraham aseisti luotettavimmat palvelijansa, kolmesataa kahdeksantoista miestä” On kiintoisaa huomata tässä, että on mainittu tarkka lukumäärä miehiä. Uskon syvästi, että Jumala tuntee jokaisen uskovan, joka auttaa kärsiviä. Hän huomaa myös jokaisen uskovan tai seurakunnan, joka päättää olla tekemättä mitään. Raamatussa on monia erityisiä hetkiä, joissa Jumala näyttää haluaa, että tiedämme, miten tarkkaan jokainen henkilö lasketaan. Esim. Nehemian kirjana 3. luvussa näemme tunnontarkan listauksen niistä, jotka ihmeellisesti uudelleen rakensivat alas revityt muurit.

Rakas lukija, sellainen usko suuntautuu ulospäin. Tällainen uhri avaa taivaat ja tuottaa yliluonnollisia asioita. Me luemme nämä sanat Aabrahamin kertomuksessa ikään kuin profeetallisena lupauksena kaikille, jotka kääntyvät tuskaisen puoleen, oli hän sitten vanki tai muutoin tarpeessa. ”Näiden tapausten jälkeen tuli Abramille näyssä tämä Herran sana: ’Älä pelkää, Abram! Minä olen sinun kilpesi; sinun palkkasi on oleva sangen suuri’ " (1 Moos.15:1).


Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa Kanadassa. Hänen johdossaan Uuden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Kanadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.