MOITTEETOMANA HÄNEN EDESSÄÄN

Jumala tarjoaa ihmeellisen lupauksen kaikille, jotka ovat syyllistyneet hirveisiin synteihin:
  • niille, jotka ovat saastuneet helvetin lemusta 
  • niille, jotka käyttivät ruumistaan väärin alkoholin, huumeiden, sukupuolielämän vääristymiin, aviorikoksiin 
  • niille, jotka nielevät ajatellessaan, miten lähellä helvettiin putoamista he olivat.
Jumalan lupaus heille on, että he voivat seisoa iloissaan Tuomiopäivänä ilman pelon häivääkään. Hän lupaa:

Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi”(Jes.1:18).

Olkoon menneisyytesi millainen hyvänsä, Jumala ei enää näe sinua entisen kaltaisena. Sen sijaan sinä olet muuttunut Hänen kallisarvoiseksi, ihanaksi, moitteettomaksi Morsiamekseen. Hän odottaa sinua läsnä olevaksi riemukkaalle hääaterialle.

Syyttäisikö hääpäiväänsä odottava sulhanen morsiantaan yhtäkkiä jostakin rikoksesta? Yksikään sulhanen ei tekisi niin. Mietit ehkä: “Eikö Jeesus tuomitsekaan kaikkea pahuutta?” Kyllä Hän tuomitsee. Se Kristus, jonka kohtaat tuona päivänä, on se sama Kristus, joka on antanut sinulle anteeksi, kutsunut sinut, ostanut sinut omalla verellään, puhdistanut sinut ja rukoillut puolestasi kaikki nämä vuodet.

Kun seisot Jeesuksen edessä, näet Hänet aviomiehenäsi, Vapahtajanasi, ystävänäsi, asianajajanasi, esirukoilijanasi. Sillä hetkellä seisot Hänessä täydellisenä, viattomana, tahrattomana tai rypyttömänä, pyhänä ja moitteettomana.

Teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset” (Kol.2:13).