TÄYDELLISINÄ HÄNESSÄ

Tuomiolla on oleva kaksi ryhmää: lampaat ja vuohet. Nämä ryhmät seisovat Herran edessä erikseen sinä päivänä, toinen ryhmä oikealla, toinen vasemmalla puolella: pyhät ja syntiset. Vain pahojen ihmisten pahat teot tulevat ilmi ja paljastuvat sinä päivänä.

Raamattu kertoo, että kaikki pahojen ihmisten pahat teot tuodaan valoon ja paljastetaan. Jokainen paha ajatus, salainen halu, himo, saastainen mielikuva, Kristuksen kieltäminen, kiroussana. Kaikki nämä tuodaan julki ja tuomitaan.

Toisella puolella vanhurskaiden pahoja tekoja ei mainita tuona päivänä. Sen sijaan valoon tuodaan heidän hyvät tekonsa: jokainen pyhä ajatus, hyvä teko, uhrautuminen. Jumala on tuova esiin kaiken hyvän. Se on oleva ihana hetki!

Tosiasia on, että meidät tehdään täydellisiksi Hänessä, kun seisomme siinä Herran edessä tuomiolla. Se tarkoittaa, että kaikki, mitä olemme koskaan tehneet, myös kaikki synnit, ovat jo Hänen verensä peitossa eikä niitä enää koskaan mainita. Vanhurskaat eivät joudu tuomiolle, ei ollenkaan. Jeesus sanoo meille: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään”(Joh.5:24). Kreikankielinen sana tässä ”kuolemantuomiolle” on ”tuomio”. Jeesus sanoo ytimeltään: ”Jos uskotte minuun, ette joudu tuomittavaksi, vaan teidät siirretään kuolemasta elämään.”