KRUUNAJAISPÄIVÄMME

Pelko ei ole mitään verrattuna kaikkiin ihaniin asioihin, jotka Herra on ilmaissut rakkaudessaan meitä kohtaan. Koko Raamatun läpi Jumala kuvaa eri puoliaan suhteessa meihin:
  • Hän on Isämme, veljemme, ystävämme 
  • sulhasemme, päämme, aviomiehemme
  •  asianajajamme, sukulunastajamme 
  • tarpeistamme huolehtijamme, suojapaikkamme, paimenemme
Jumala on järjestänyt kaikki nämä ihanat asiat meille ristin kautta, ja nyt Hän haluaa meidän tietävän: ”Tämä minä olen sinulle”.

Luuletko, että Jumala yhtäkkiä pyyhkii pois kaikki nämä kansalleen annetut asiat Tuomipäivänä? Ei ikinä! Kuinka isä voisi hyljätä jälkeläisensä sinä hetkenä, jolloin lapsi tarvitsee häntä eniten? Juuri, kun Elämän Kirja avataan, Hän on edelleen sinun isäsi, asianajajasi, esirukoilijasi. Ei mikään voi ottaa pois sinulta sitä asemaa.

Pelko ei voi olla läsnä sinun ennalleen asettamisesi ja kruunaamisesi päivänä.

Ei hän tee meille syntiemme mukaan eikä kosta meille pahain tekojemme mukaan… Niin kaukana kuin itä on lännestä, niin kauas hän siirtää meistä rikkomuksemme”(Ps.103:10, 12).

Emme pysty mielessämme hahmottamaan, miten kaukana itä on lännestä. Siinä juuri onkin tämän jakeen idea: Jumala on siirtänyt rikkomuksemme kykymme ulkopuolelle, niin ettemme voi koskaa muistaa niitä.

Miksi nimitän Jumalan Tuomiopäivää kruunajaispäiväksemme? Siksi, että Jesaja sanoo siitä päivästä:

Sillä … niin kuin ylkä iloitsee morsiamesta, niin sinun Jumalasi iloitsee sinusta”(Jes.62:5).

Kun seisot Herrasi edessä silloin, tunnistat Hänen katseessaan rakkauden sinua kohtaan.