KESTÄVÄ USKO

Aina kun kohtaamme vaikeuksia ja vainoa, Saatana tulee luoksemme kuiskaten pelottavia valheita: “Miten luulet pääseväsi tämän kriisin läpi? Mitä teet nyt? Jos Jumala on uskollinen, kuinka Hän voisi sallia tällaista sinulle? Kuinka Hän voisi panna läheisesi vaaraan tällä lailla? Mitä sinusta, perheestäsi, työpaikastasi, toiminnastasi seurakunnassa nyt tulee?”

Kestävä usko nousee ja vastaa vihollisen valheisiin: ”Paholainen, kysyt vääriä kysymyksiä. Juuri nyt ei pidä kysyä, miten mitä selviän. Ei ole kyse siitä, mitä minusta ja läheisistäni tulee. Olen jo pannut kaiken, kaikki vaikeudet, koetukset, suunnitelmat, kaiken itseäni koskevan rakastavan Isäni käsiin. Hän on osoittautunut uskolliseksi kerran toisensa jälkeen, ja minä voin uskoa tulevaisuuteni Hänen käsiinsä”.

Kun olemme vahvistaneet tämän sydämellemme, meidän tulee kysyä itseltämme: ”Miten voin rakastaa ja palvella Herraa paremmin? Miten palvelen lähimmäistäni niin kuin itseäni?”

Kestävä usko merkitsee täydellistä heittäytymistä Jumalan tahtoon, niin kuin Jeesus kuvasi Vuorisaarnassaan. Lyhyesti sanottuna meidän tulee etsiä Jumalan tahtoa ja hänen asioitaan ensin, ja meille annetaan kaikki tarvitsemamme (ks. Matt. 6:33).

Kestävä usko julistaa: ”Minulla ei ole omaa tahtoa. Tapahtukoon pikemminkin Hänen tahtonsa. Ei enää mitään henkilökohtaisia ohjelmia minulle. Ei enää Jumalan leikkimistä omien tai toisten ongelmien ratkaisussa. Pyhä Henki, pidä mieleni kokonaan Herrassa ja Hänen lupauksissaan.”

Sellaisella uskolla olemme valmiita kaikkeen, mitä hyvänsä nykyhetki tuo eteemme.