JUMALAN LOHDUTTAMA

”Jerusalemissa te saatte lohdutuksen”(Jes.66:13).

Mikä profetia! Nämä jakeet puhuvat lohdutuksesta seurakunnassa. Jokainen jäsen Kristuksen ruumiissa saa ravintoa toinen toiseltansa. Se on kuva Jumalan kansasta, joka lohduttaa toinen toisensa kipuja ja ottaa osaa heidän kärsimyksiinsä.

Tämän kuvan Paavali vahvistaa Uudessa Testamentissa: ”Kiitetty olkoon … kaiken lohdutuksen Jumala, joka lohduttaa meitä kaikessa ahdistuksessamme, että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme lohduttaa niitä, jotka kaikkinaisessa ahdistuksessa ovat”(2 Kor.1:3 -4).

Huomaa, ettei tässä puhuta mitään taistelusta pääsemisestä. Meille kerrotaan, että Pyhä Henki antaa meille lohdutusta, jotta kestämme ja pysymme lujina koetuksessamme: ”lohdutus… ahdistuksessa”.

Tämä lohdutus, jonka Henki antaa vaikeuksiemme keskellä, ei ole vain taakan nostamista harteiltamme joksikin ajaksi. Se ei ole helpotuksen huokaus, pelkoja aiheuttavien huolestuttavien ajatusten työntämistä taka-alalle. Se on ihmeellinen teko, taivaan lähettämä mielen, sielun ja hengen parantuminen. Sellainen lohdutus on Pyhän Hengen erityistä työtä, ja se tulee täydelliseksi uskossa Hänen rakkauteensa meitä kohtaan.

Rakas pyhä, minä kysyn sinulta: Mitä voisit antaa toisille vaikeuksissa oleville? Mitä Pyhä Henki on antanut sinulle sellaista, joka voisi parantaa tuskaisia ystäviä tai perhettä?

Ei ole kysymys varoista tai hyväntekeväisyydestä. Sympaattiset, ystävälliset sanat eivät riitä. Eikä elintarvikekori ole koko vastaus. Kaikki nämä asiat ovat hyviä ja kirjaimellisia, mutta mikään niistä ei itsessään voi parantaa sydämiä.

”Että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme lohduttaa niitä, jotka kaikkinaisessa ahdistuksessa ovat”(2 Kor.1:4).

Pyhä Henki lupaa luovan ihmeen.